(Calea absolută)

O adresă web care indică aceeași locație sau sistem de fișiere, indiferent de directorul de lucru în care este scris. Calea absolută a acestei pagini, de exemplu, este https://tutorialewp.ro/glosar/absolute-path/ deoarece se va îndrepta către aceeași pagină (aceasta) indiferent de locația fișierului sau folderului în care este scris.

Sintaxa căilor absolute diferă în funcție de sistemul de operare. Pe Microsoft Windows, acestea încep cu o literă de unitate și utilizează o versiune inversă pentru a separa numele directorilor. Căile absolute pe macOS și Linux nu au litere de unități și utilizează o linie înainte ca separator de directoare.

Exemple:

  • Windows: C: \ Users \ Matt \ www \ blog \ images \ icecream.jpg
  • macOS: /Users/Matt/www/blog/images/icecream.jpg
  • Linux: /home/Matt/www/blog/images/icecream.jpg

Pentru a găsi calea absolută a sistemului de fișiere al directorului care conține o pagină web, copiați codul de mai jos într-un nou fișier text, salvați fișierul ca path.php (creând astfel o pagină web PHP simplă) și mutați fișierul pe serverul dvs. web. Apoi direcționați browserul dvs. către adresa URL a fișierului respectiv (de exemplu, http://www.example.com/path.php).

<?php
echo getcwd();
?>