Export personalizat din WP: exemplu cu WP ALL EXPORT

Export personalizat din WP: exemplu cu WP ALL EXPORT

Am arătat într-un articol anterior cum se instalează pluginul WP All Export și la ce folosește. Revenim pe acest plugin cu un exemplu concret.

Cazul prezentat este următorul: trebuie să exportăm din WordPress într-un fișier csv (ce poate fi ulterior exportat excel) toate articolele însoțite de categoriile din care fac parte și etichetele lor. Fiecare element va fi așezat pe o coloană.

Așadar vom avea capul de tabel: Titlu | Categorii | Etichete.

Primul pas este să accesăm New Export din meniul din stânga:

Export-partial-din-WordPress-2

Din cele două opțiuni principale selectămn: Specific Post Type, iar din câmpul de selecție de mai jos alegem Articole.

Export-partial-din-WordPress-3

Se vor afișa câteva date statistice și botunul pentru pasul următor:

În versiunea Pro există mai multe opțiuni, în principal filtre avansate. Dacă doriți un export simplu al articolelor puteți selecta Migrate Articole. Pentru ceea ce vrem noi să facem avem nevoie de o personalizare, așadar alegem: Customize Export File.

Export-partial-din-WordPress-5

Interfața este simplă și intuitivă. În partea stângă, în dreptunchiul cu border din linie întreruptă sunt câmpurile ce vor fi exportate ș iordinea lor. În dreapta sunt datele disponibile. Există și posibilitatea de a folosi butoanele de sub câmpul cu date și de a face un preview.

Trageți din stânga câmpul Content, iar din dreapta adăugați: Taxonomies > Categorii, respectiv Taxonomii > Etichete. Rezultatul ar trebui să fie următorul:

Un simplu preview vă va arăta dacă este corect sau nu:

Alte setări:

  • din Advanced Options puteți seta separatorul dintre câmpuri, implicit este virgula
  • din Export Type puteți selecta extensia: csv, xls, xlsx sau xml (ca feed, extensie bună pentru importul datelor în alte site-uri WordPress)

Pasul următor includ diverse alte setări.

  • dacă aveți foarte multe articole setați numărul de articole pe iterație să fie mai mare de 50
  • de asemenea, tot în cazul în care aveți foarte multe articole, puteți bifa să împartă fișierul (care ar putea rezulta prea mare) în mai multe și mai mici

O ultimă observație: este bine să aveți toate setările de php și server la maxim.

That’s all folks!

Export din WordPress

Export din WordPress

Dacă v-ați confruntat cu problema mutării unui site WordPress sau doar a copierii unei părți din site atunci cu siguranță ați v-ați lovit de necesitatea exportului de date.

Exportul de date din WordPress se poate face prin două mari metode.

1. Folosind pluginul implicit recomandat și accesibil în Unelte > Export

Din interfața de export se poate selecta fie un export general, fie un export pațial. A posturilor, paginilor sau a diverselor obiecte din site. În exemplu de mai jos puteți vedea o listă mai complexă de elemente ce pot fi exportate. Ele sunt funcție de complexitatea temei și a site-ului.

Exportul va genera un fișier, sau mai multe, cu fomatul xml ce vor putea fi importate ulterior în noul site.

2. Folosind pluginul WP All Export

Acest plugin este unul dintre cele mai bune (dacă nu cel mai) pluginuri de export și importa date din WordPress. Întreaga sa capacitate se poate vedea în versiunea profesională, dar chiar și așa face mai mult decât pluginul de import export de mai sus.

Ca să înțelegeți complexitatea acestui plugin este suficient să știți că permite importul din fișiere xml generate de oricare alt CMS. Corelarea dintre câmpuri se face vizual și destul de intuit

Instalarea pluginului se face clasic. Fie downloadând arhiva Export any WordPress data to XML/CSV și instalând-o manual, sau copiind fișierele prin FTP, fie direct din interfața de Adăugare Module și căutându-l în biblioteca WordPress de module.

WP All Export

După instalare și activare o să vedeți un meniu nou în partea din stânga numit: All Export.

Dacă-l deschideți veți vedea imediat interfața de export. Din prima puteți alege tipul de export: direct (selectați din obiectele di site, pagini, articole, categorii, utilizatori și altele) sau folosind interogări specifice la baza de date (metodă recomandată experților).

Un tutorial video poate fi văzut mai jos:

Mult succes!