Am arătat într-un articol anterior cum se instalează pluginul WP All Export și la ce folosește. Revenim pe acest plugin cu un exemplu concret.

Cazul prezentat este următorul: trebuie să exportăm din WordPress într-un fișier csv (ce poate fi ulterior exportat excel) toate articolele însoțite de categoriile din care fac parte și etichetele lor. Fiecare element va fi așezat pe o coloană.

Așadar vom avea capul de tabel: Titlu | Categorii | Etichete.

Primul pas este să accesăm New Export din meniul din stânga:

Export-partial-din-WordPress-2

Din cele două opțiuni principale selectămn: Specific Post Type, iar din câmpul de selecție de mai jos alegem Articole.

Export-partial-din-WordPress-3

Se vor afișa câteva date statistice și botunul pentru pasul următor:

În versiunea Pro există mai multe opțiuni, în principal filtre avansate. Dacă doriți un export simplu al articolelor puteți selecta Migrate Articole. Pentru ceea ce vrem noi să facem avem nevoie de o personalizare, așadar alegem: Customize Export File.

Export-partial-din-WordPress-5

Interfața este simplă și intuitivă. În partea stângă, în dreptunchiul cu border din linie întreruptă sunt câmpurile ce vor fi exportate ș iordinea lor. În dreapta sunt datele disponibile. Există și posibilitatea de a folosi butoanele de sub câmpul cu date și de a face un preview.

Trageți din stânga câmpul Content, iar din dreapta adăugați: Taxonomies > Categorii, respectiv Taxonomii > Etichete. Rezultatul ar trebui să fie următorul:

Un simplu preview vă va arăta dacă este corect sau nu:

Alte setări:

  • din Advanced Options puteți seta separatorul dintre câmpuri, implicit este virgula
  • din Export Type puteți selecta extensia: csv, xls, xlsx sau xml (ca feed, extensie bună pentru importul datelor în alte site-uri WordPress)

Pasul următor includ diverse alte setări.

  • dacă aveți foarte multe articole setați numărul de articole pe iterație să fie mai mare de 50
  • de asemenea, tot în cazul în care aveți foarte multe articole, puteți bifa să împartă fișierul (care ar putea rezulta prea mare) în mai multe și mai mici

O ultimă observație: este bine să aveți toate setările de php și server la maxim.

That’s all folks!