Dacă v-ați confruntat cu problema mutării unui site WordPress sau doar a copierii unei părți din site atunci cu siguranță ați v-ați lovit de necesitatea exportului de date.

Exportul de date din WordPress se poate face prin două mari metode.

1. Folosind pluginul implicit recomandat și accesibil în Unelte > Export

Din interfața de export se poate selecta fie un export general, fie un export pațial. A posturilor, paginilor sau a diverselor obiecte din site. În exemplu de mai jos puteți vedea o listă mai complexă de elemente ce pot fi exportate. Ele sunt funcție de complexitatea temei și a site-ului.

Exportul va genera un fișier, sau mai multe, cu fomatul xml ce vor putea fi importate ulterior în noul site.

2. Folosind pluginul WP All Export

Acest plugin este unul dintre cele mai bune (dacă nu cel mai) pluginuri de export și importa date din WordPress. Întreaga sa capacitate se poate vedea în versiunea profesională, dar chiar și așa face mai mult decât pluginul de import export de mai sus.

Ca să înțelegeți complexitatea acestui plugin este suficient să știți că permite importul din fișiere xml generate de oricare alt CMS. Corelarea dintre câmpuri se face vizual și destul de intuit

Instalarea pluginului se face clasic. Fie downloadând arhiva Export any WordPress data to XML/CSV și instalând-o manual, sau copiind fișierele prin FTP, fie direct din interfața de Adăugare Module și căutându-l în biblioteca WordPress de module.

WP All Export

După instalare și activare o să vedeți un meniu nou în partea din stânga numit: All Export.

Dacă-l deschideți veți vedea imediat interfața de export. Din prima puteți alege tipul de export: direct (selectați din obiectele di site, pagini, articole, categorii, utilizatori și altele) sau folosind interogări specifice la baza de date (metodă recomandată experților).

Un tutorial video poate fi văzut mai jos:

Mult succes!