Ce este Divi?

Ce este Divi?

Divi este una din cele mai populare teme WordPress din lume și unul din cel mai bun constructor de pagini (page builder) WordPress.

La fel ca editorul cu blocuri Gutenberg, implicit instalat de WordPress, Divi este un editor cu blocuri constructor de pagini WordPress. Este ușor de utilizat și vine cu multe machete / șabloane pentru diferite tipuri de site-uri web. Diferit de un editor obișnuit Divi este totodată și temă WordPress. Producătorul său Elegant Themes oferind la pachet peste 160 de modele de layout și mai mult de 1200 de versiuni. Din acest punct de vedere Divi oferă cea mai bună ofertă preț – calitate de pe piață.

Vezi și: Ce este Beaver Builder?

Funcționalitățile Divi Builder

 • Drag and Drop Building. Adăugați, ștergeți și mutați elemente direct din partea din față a site-ului web. Fără codare și fără opțiuni de confuzie.
 • Editare vizuală adevărată. Paginile pot fi editate în timp real și astfel vedeți rezultatele instantaneu. Creați și personalizați paginile utilizând controale vizuale intuitive.
 • Control CSS personalizat. Dezvoltatorii pot combina cu ușurință controalele vizuale ale designului Divi cu propriile CSS personalizate. Interfața Divi este simplă, dar nu limitată.
 • Editare responsivă. Construirea de site-uri web responsive frumoase este ușoară. Divi este responsive din construcție și oferă, de asemenea, un control complet asupra aspectului site-ului web pe dispozitivele mobile.
 • Foarte multe opțiuni de proiectare. Divi oferă zeci de elemente de pagină unice și mii de opțiuni de design. Oferă un control complet al designului, totul vizual și intuitiv.
 • Editare text in linie. Doar faceți clic și începeți să tastați! Editarea paginii se poate face rapid și cu ușurință. Dacă lucrați pe partea din față veți vedea rezultatele imediat, pe măsură ce tastați textele.
 • Salvați și gestionați design-urile. Salvați și gestionați modele nelimitate personalizate. Le veți putea reutiliza ușor pentru a construi pagini noi. Creați sisteme avansate de proiectare și eficientizați-vă fluxul de muncă.
 • Elemente și stiluri globale. Gestionați întregul design al site-ului web utilizând elemente globale și setări de design pe tot site-ul web. Divi nu este doar un constructor de pagini, ci este un sistem de design de site-uri web.
 • Anulare, reîncărcare și revizii. Divi funcționează ca o aplicație software modernă. Reveniți asupra unei versiuni anterioare, refaceți și călătoriți cu ușurință întreaga istorie de editare. Dacă faceți o greșeală, Divi are salvări.

De reținut despre Divi Builder

 • Divi oferă sute de teme, sau variante ale acestora
 • temele se încarcă ușor pe site și pot fi personalizate
 • se pot amesteca mai multe designuri, de exemplu puteți folosi un design pentru prima pagină în timp ce pentru afișarea paginilor preluați designul dintr-o altă temă, din acest punct de vedere Divi este uluitor de flexibil
 • puteți construi pagini, sau prezentări, de la zero și le puteți refolosi fie în același proiect, fie în alt proiect
 • se pot salva elemente de design, doar o parte și refolosi în același site sau pe un altul
 • Divi pune la dispoziție diverse module utile, dar puteți găsi gratuit sau contra cost și alte module construite special pentru Divi

Cum arată Divi Builder?

Divi Builder arată diferit funcție de editorul activ.

1. dacă este instalat editorul clasic, atunci când deschideți o pagină făcută cu divi veți vedea ceva asemănător:

ce-este-divi-builder-1

2. dacă aveți implicit editorul pe blocuri, sau deschideți Contruiți pe front, atunci interfața de construire va arăta astfel:

ce-este-divi-builder-2

Este același lucru în două modalități de afișare și de editare. Acesta este marele beneficiu al constructorului de teme Divi!

Adăugarea de elemente cu Divi

Trei tipuri mari de elemente se pot adăuga:

1. Module divi

Modulele sunt elementele de bază și sunt multe. Instalând diverse pluginuri se mai pot adăuga noi și diversificate module de tip Divi.

ce-este-divi-builder-3

2. Rânduri divi

Rândurile sunt acele elemente care ajută la organizarea pe orizontală a modulelor. În rânduri se inserează modulele. După cum vedeți și din imaginea de mai jos rândurile pot fi împărțite pe coloane:

ce-este-divi-builder-4

3. Secțiuni divi

Secțiunile sunt zone de conținut în care se pot insera rânduri și module.

ce-este-divi-builder-5

Cum se folosesc temele divi?

Puteți construi singuri o temă divi, folosid elementele de mai sus: secțiuni, rânduri și module, sau puteți importa o temă divi.

La adăugarea unei noi pagini alegeți să deschideți editorul divi:

ce-este-divi-builder-6

Se va deschide un meniu cu trei opțiuni:

ce-este-divi-builder-7

1. Construiți de la zero: se va deschide o pagină goală în care veți putea adăuga secțiuni, rânduri și modue divi, pe care le puteți personaliza cum doriți.

2. Alege fișiere: se va deschide biblioteca de teme și pagini Divi.

3. Clonează pagina existentă: se va deschide o listă cu paginile existente din care veți putea prelua elementele de design.

Dacă alegeți opțiunea doi, cea prin care puteți importa elemente de design din biblioteca Divi, veți vedea lista de ma jos:

ce-este-divi-builder-8

Puteți alege dintr-o mulțime de variante de design și introduce în site-ul pe care-l construiți. Ulterior puteți personaliza, modifica sau șterge dacă nu vă place.

Concluzii

Divi este o aplicație completă, special concepută pentru a construi un site web de la zero. Oferă un constructor de pagini și o bibliotecă uriașă cu variante de design de pagini, articole, formulare web, slidere, galerii foto și altele. Divi permite construirea întregului site la un nivel profesional fără cunoștințe de HTML, CSS sau PHP. Totul se face vizual, folosind mouseul pentru a trage și aranja module, rânduri și secțiuni.

 

Mult succes!

Dacă aveți probleme puteți să ne scrieți în formularul de mai jos.
Dacă v-a plăcut articolul, vă rugăm să-l faceți cunoscut pe facebook.

 

 

Ce este Beaver Builder?

Ce este Beaver Builder?

Ce este Beaver Builder Page Builder?

Beaver Builder este un constructor de pagini ce folosește sistemul de blocuri drag and drop (trage și lasă) flexibil, care funcționează în partea frontală a site-ului WordPress. Ca toate editoarele cu blocuri (cum este editorul Gutenberg, implicit instalat pe WordPress începând cu versiunea 5.0), și acest sistem ajută la crearea de pagini frumoase și profesioniste fără cunoștințe de HTML sau Java Script.

Există două versiuni de Beaver Builder: Beaver Builder Lite este gratuit și poate fi instalat direct de pe WordPress.org  și Beaver Builder Pro, care poate fi instalat contra cost.

Beaver Builder Lite oferă funcționalitățile de bază ale constructorului de pagini. Chiar și așa se pot crea machete de pagini avansate. Multe teme, chiar și profesionale, vin cu acest sistem de construire a paginilor preinstalat. Trecerea la versiunea profesională se face ușor.

Funcționalitățile Beaver Builder

Caracteristicile constructorui de pagini gratuit

 • module de conținut: HTML, Foto, Editor de text, Audio, Video și Bara laterală
 • dispunerea pe coloane
 • marcaje semantice pentru performanțe maxime
 • imagini, culoare, fundaluri, video
 • aspect pentru mobile, prietenoase, cu reacție
 • adăugați propriile clase CSS și ID-uri
 • se pot utiliza module și shortcode WordPress
 • funcționează pentru pagini, postări și tipuri de elemente personalizate.

Caracteristici premium

 • module suplimentare: Formular de contact, file, slider, tabel de prețuri, hartă, postări pe blog, formular de abonare, pictograme sociale și multe altele
 • asistență expertă din partea echipei de asistență de nivel mondial.
 • șabloane de design frumoase pre-realizate
 • machetele construite se pot salva, exporta și reutiliza
 • păermite construirea de module personalizate.

Cum arată Beaver Builder?

După instalarea modulului, în editarea paginilor va apărea un tab nou, ca în figura de mai jos:

ce-este-beaver-builder-1

Interfața de administrare arată ca în figura următoare:

ce-este-beaver-builder-2

Interfața cu lista de module:

ce-este-beaver-builder-4

Cu ce teme funcționează Beaver Builder?

Beaver Builder a fost proiectat să funcționeze cu aproape orice temă WordPress. Încercați Beaver Builder Lite oferit gratuit și vedeți dacă corespunde necesităților de proiect.

Concluzii

Beaver Builder este un constructor de pagini robust și flexibil. Totuși, comparativ cu Elementor, cel mai utilizat constructor de pagini, are câtva dezavantaje. Versiunea gratuită oferă mai puține module (blocuri), iar versiunea profesională este mai scumpă. Dincolo de această scurtă comparație, BB se integrează bine în majoritatea temelor profesionale. Există și teme construite implicit cu acest modul. Faptul că permite salvarea și exportul modulelor personalizate îl face foarte util pentru firmele de web design. Se pot face astfel biblioteci de module ce pot fi copiate de la un site la altul și personalizate funcție de necesități.

Avantaje Beaver Builder

 • permite crearea de pagini într-un mod vizual uimitor
 • foarte ușor de utilizat și învățat
 • editare completă pe partea de front-end și drag-and-drop
 • se pot utiliza modulele implicite WordPress în blocurile de conținut ale Beaver Builder.
 • oferă șabloane excelente de pagini pentru a facilita construirea mai rapidă paginilor

Dezavantaje Beaver Builder

 • e scump. Cel mai ieftin plan este de 99 USD. Cu excepția cazului în care versiunea Lite este suficientă pentru dvs., caz în care este 0 $.
 • nu funcționează cobinația de taste Ctrl + Z / CMD + Z (de revenire)
 • Beaver Builder nu poate suprascrie toate elementele temei instalate. De exemplu, dacă tema nu acceptă pagini cu lățime întreagă, nu veți putea construi pagini cu lățime completă.
 • nu se poate adăuga cod CSS personalizat la modulele de conținut.

 

Sper că această scurtă prezentare v-a făcut curioși față de acest constructor de teme. Chiar și varianta Lite oferă suficiente module și flexibilitate pentru a construi site-uri web cu adevărat frumoase. Mult succes!