A fost lansată versiunea 5.7 a WordPress-ului.

Cu această nouă versiune, WordPress are o gamă nouă de culori. Editorul te ajută să lucrezi în câteva locuri la care nu ai avut acces până acum – cel puțin, nu fără a introduce un cod sau a angaja un profesionist. Comenzile pe care le folosești frecvent, cum ar fi modificarea dimensiunilor fonturilor, sunt în mai multe locuri – exact acolo unde ai nevoie de ele. Și modificările la aranjamente care erau destul de simple, cum ar fi imagini cu înălțime completă, devin acum și mai simplu de făcut.

WordPress 5.7.

Acum, editorul este mai ușor de folosit

Ajustare dimensiuni fonturi în mai multe locuri: acum, comenzile pentru dimensiunile fonturilor sunt exact acolo unde ai nevoie de ele, în blocurile Listă și Cod. Nu mai trebuie să mergi la un alt ecran pentru a face o simplă modificare!

Blocuri reutilizabile: în urma unor îmbunătățiri, blocurile reutilizabile sunt mai stabile și mai ușor de utilizat. Și acum, sunt salvate automat, odată cu articolul, când dai clic pe butonul Actualizează.

Dispozitiv de inserare trage și plasează: tragi blocuri și modele de blocuri din dispozitivul de inserare direct în articole.

Poți face mult mai multe fără să scrii un cod personalizat

Aliniere pe toată înălțimea: ai vrut cândva să folosești un bloc, cum ar fi blocul Copertă, și să umpli întreaga fereastră? Acum poți.

Bloc Butoane: acum poți alege un aranjament pe verticală sau orizontală. Și poți seta lățimea unui buton la un procent prestabilit.

Bloc Iconuri sociale: acum poți modifica dimensiunile iconurilor.

De la HTTP la HTTPS cu un singur clic

Începând de acum, trecerea unui sit de la HTTP la HTTPS se face cu un singur clic. WordPress va actualiza automat URL-urile din baza de date când faci comutarea. Fără căutări pe ghicite!

API nou Robots

Noul API Robots îți permite să incluzi directive de filtrare în tagurile meta robots și totodată API-ul include implicit directiva max-image-preview: large. Asta înseamnă că motoarele de căutare pot afișa previzualizări mai mari ale imaginilor, ceea ce îți poate crește traficul (dacă blogul nu este marcat ca privat).

Curățenie continuă după actualizarea la jQuery 3.5.1

De ani de zile, jQuery a ajutat ca treburile să meargă bine pe ecrane atunci când instrumentele de bază nu au putut face asta – dar lucrurile se schimbă continuu, la fel și jQuery.

În 5.7, jQuery devine mai concis, fără să fie agresiv, cu mai puține mesaje în consolă.

Încarcă lent iframe-urile

Acum este simplu să încarci lent iframe-urile. Implicit, WordPress va adăuga atributul loading="lazy" în tagurile iframe când ai specificat lățimea și înălțimea iframe-ului.

Consultă Ghidul general pentru a afla mai multe!

Consultă ultima versiune a Ghidului general WordPress. Ghidul scoate în evidență o listă cu note pentru dezvoltatori referitoare la toate modificările de care ar putea fi interesați. Ghid general WordPress 5.7.