Principalul dispozitiv folosit pentru a naviga este telefonul mobil, adică celularul. Una din caracteristicile acestuia reprezintă ușurința de a trece de la navigarea pe web, la efectuarea unui apel telefonic, nu-i așa? Dacă sunteți aveți o firmă, sau sunteți o persoană publică, datele de contact, printre care și numărul sau numerele de telefon, nu pot lipsi. Un număr de telefon scris simplu într-un text, printre alte date, este exact ceea ce este orice alt număr: o bucată de text. Pentru ca un vizitator, posibil client, să apeleze acel număr trebuie, fie să-l memoreze, fie să-l noteze, fie să-l selecteze și apoi să-l copieze la contacte. Complicat. Așadar, cum facem ca vizitatorul site-ului, posibilul client, să poată forma acel număr printr-un simplu clic?

Număr de telefon clicabil în WordPress

Metoda este simplă și constă din trei pași:

  1. scriem numărul de telefon în locul dorit
  2. selectăm numărul și facem clic pe butonul de link (mai jos cele două variante, pentru editorul cu blocuri și pentru cel clasic)
  3. în câmpul de link scriem tel:numărul de telefon, fără spații
  4. salvare

Cum arată câmpul într-un editor de blocuri:

numar-telefon-clicabil-wordpress-1

Câmpul într-un editor clasic:

numar-telefon-clicabil-wordpress-2

Rezultatul arată astfel:

numar-telefon-clicabil-wordpress-3

Număr de telefon clicabil

Dacă aveți un alt tip de site, sau vreți să scrieți datele de contact direct în fișierele din temă, sau printr-o metodă în functions.php, atunci trebuie să scrieți acest simplu cod:

<a href="tel:073077553">Telefon de contact: 0730-177.553</a>

În acest fel, vizitatorii vă pot suna imediat, printr-un simplu clic.

Mult succes!