WordPress este cea mai bună platformă de dezvoltare a unui site web. Acestă afirmaţie nu este una gratuită, se bazează pe câteva argumente solide, pe care le voi explica mai jos.

  1. site-urile dezvoltate pe wordpress pot fi uşor de folosit, uşor de administrat
  2. site-ul poate fi personalizat şi după ce a fost pus online
  3. proprietarul site-ului va putea să-şi optimizeze singur şi uşor site-ul web pe măsură ce acesta creşte
  4. site-urile dezvoltate pe wordpress nu necesită setări speciale sau servere speciale, se încarcă repede şi sunt flexibile
  5. un site web dezvoltat pe wordpress nu este un site static, există mii de funcţionalităţi suplimentare care răspund la toate cerinţele proprietarilor de site

1. WordPress este o aplicaţie creată pentru a fi utilizată rapid, cu minime cunoştinţe. Proprietarii site-ului web creat pe WordPress vor putea să modifice singuri întreg web site-ul, vor putea  să înveţe rapid  cum sa adauge o nouă proprietate sau cum să modifice una deja existentă. Timpul necesar învăţării modului de administrare a site-ului este mai mic.

Există template-uri care permit inclusiv modificarea aspectului. Culorile, logo-ul, fonturile, aranjarea în pagină, toate elementele pot fi modificate.

2. WordPress este o aplicaţie ce poate fi uşor personalizată. WordPress nu doar că este cea mai uşor de folosit aplicaţie pentru web site-uri ci este şi cea mai uşor de personalizat.

Fără cunoştinţe tehnice, fără a şti ce este CSS, HTML, JavaScript sau altele, un utilizator poate personaliza interfaţa site-ului, poate schimba culorile, imaginile, fonturile, imaginile de fundal, meniurile, şi toate textele de pe site. Template-urile mai avansate permit crearea de galerii foto, inserarea de coduri, formuri de discuţii, formulare de comandă şi multe altele.

3. WordPress permite un control avansat pentru setările SEO. Se vorbeşte mult de SEO şi toţi proprietarii de site doresc ca site-ul lor să fie cât mai bine optimizat şi cât mai bine indexat pe Google. Cu cât optimizările SEO sunt mai bune cu atât creşte şansa de a fi găsit mai repede de către clienţi.

WordPress are câteva pluginuri foarte bune pentru optimizarea SEO. Dintre acestea cel mai cunoscut este All in One SEO Pack . (există templateuri care vin cu propiul modul de SEO).

4. WordPress se instalează uşor, este rapid şi nu încarcă serverul. Orice om de afaceri ştie că timpul înseamnă bani. WordPress este o aplicaţie care se instalează rapid, rulează repede, foarte repede şi nu necesită servere speciale. Totul este curat, uşor de folosit şi rapid de modificat. Este cea mai bună aplicaţie pentru site-urile de business.

5. WordPress are o mulţime de funcţionalităţi. Pe lângă necesarele funcţionalităţi de administrare a conţinutului, a meniurilor, a imaginilor, a comentariilor şi a fişierelor pentru download, wordpress are extraordinar de multe funcţionalităţi suplimentare numite pluginuri.

Este incredibil cât de răspândită este această aplicaţie în întreaga lume. Mii, zeci de mii de utilizatori îmbunătăţesc permanent această extraordinară platformă de management a conţinutului online.