WPML este un plugin ce ajută WordPress-ul să devină multilingv. După instalare site-ul poate fi gestionat într-o mulțime de limbi. Setările sunt simple și intuitive.
WPML permite autorilor să scrie conținut în diferite limbi și să traducă conținut. De asemenea, include funcții avansate pentru gestionarea traducerilor și o interfață pentru traducerea profesională a conținutului.
Utilizarea WPML nu necesită abilități tehnice sau de programare. Administratorii site-ului îl pot instala și transforma site-ul lor multilingv, fără nicio codare. WPML include un API complet, pentru integrarea cu alte pluginuri și sisteme de traducere. În acest fel, dezvoltatorii pot folosi cu ușurință WPML și își pot transforma produsele în multilingv.
WPML este un plugin comercial și necesită licență.
Instalarea pluginului WPML
După achiziționarea modulului, pagina de download arată astfel:
Downloadați ambele module. Primul este cel mare, al doilea este pentru fișierele media. Nu este obligatoriu, dar poate fi util.
Sub aceste două module mai găsiți o listă de module recomandate. Funcție de ce aveți instalat pe site puteți să le folosiți.
Vă recomand modului pentru Yoast SEO.
Modulele pot fi copiate pe site prin FTP sau încărcat din interfața de administrare pluginuri.
După instalare veți vedea pluginurile în listă, neactivate:
În exemplul de mai sus sunt și modulele opționale pentru media și Yoast SEO.
Instalarea modulului WPML pas cu pas
Imediat ce activați modului începe setarea lui pas cu pas.
- Content language: limba în care este scris conținutul actual al site-ului, sau limba de bază. Se poate selecta dintr-o listă derulantă.
2. Translation language: limbile suplimentare, pe lângă cea de bază. Puteți selecta una, sau mai multe. Observați că limba română este deja selectată.
3. Language switcher: din această fereastră puteți stabili ordinea de afișare a limbilor în meniu
Puteți schimba ordinea pur și simplu făcând clic pe iconul cu steagul țării și trăgând de el. De mai jos se poate seta cum anume se comportă site-ul dacă nu există o pagină similară în cealaltă limbă. De exemplu dacă aveți pagina în limba română numită: Misiunea noastră, dar nu o aveți și în limba engleză, puteți seta ca la clic pe stegulețul limbii engleză vizitatorul să fie trimis pe prima pagină, sau să nu se întâmple nimic.
Sub această casetă mai sunt câteva casete din care puteți seta unde să apară meniul cu limbile site-ului, respectiv cum să apară ele.
Vom reveni asupra lor.
4. Compatibility reporting: pluginul WPML poate trimite o listă a pluginurilor active și a temei utilizate pe site-ul dvs. către wpml.org. Acest lucru permite echipei de asistență să vă ajute mult mai rapid și să vă contacteze în avans cu privire la potențialele probleme de compatibilitate și soluțiile acestora.
5. Registration: în câmpul destinat trebuie introdusă cheia de activare a modulului. Pentru simplitate există butonul: Generate a key for this site. Clic pe el.
Trebuie să vă logați, dacă nu sunteți deja, pe siteul wpml.org. Se va deschide o fereastră cu domeniul site-ului și apoi una cu cheia de validare. Copiați acel șir de caractere (cheia) în câmpul Site key și clic pe buotnul Register.
Dacă totul a decurs bine, veți primi mesajul: Thank you for registering WPML on this site. You will receive automatic updates when new versions are available.
6. Recommendations: este ultimul pas în care vi se recomandă și alte pluginuri.
Eu vi le recomand pe primele două.
La final clic pe butonul Finish și gata, modulul WPML a fost instalat și poate fi folosit.
Comentarii recente