Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/tutorialewp/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Schedule Maintenance Mode - site în lucru - Tutoriale WP

Schedule Maintenance Mode permite realizarea și publicarea rapidă unui mesaj simplu de: site în lucru, site în mentenanță, revenim pe date de… și alte mesaje asemănătoare.

Dacă aveți un site pe WordPress în lucru, sau doriți să-i suspendați activitatea o perioadă scurtă de timp (pentru diverse operații pe site, sau – în cazul unor magazine online – să-l închideți în afara orelor de program), atunci cu siguranță v-ați lovit de necesitatea de a putea afișa un mesaj de „întreținere” sau „în lucru” personalizat.

Modulul Schedule Maintenance Mode de la Geek Web Solution oferă câteva funcționalități utile.

Descriere

Modulul Schedule Maintenance Mode vă permite să creați rapid o pagină cu un mesaj personalizat de tip „întreținere site”, „revenim mâine”, „site în lucru”, „deschiderea magazinului va avea loc pe data de…” și altele asemănătoare. Caracteristic acestui modul este posibilitatea de a seta data și ora de început și de sfârșit a perioadei de afișare a mesajului.

Flosind modulul puteți seta din timp data și ora la care site-ul va fi făcut public, adică pus online. Precizez că mesajul este vizibil doar pentru vizitatorii nelogați. Administratorii și, în general, utilizatorii logați pot vedea site-ul în întregime. Această funcționalitate vă permite să „ascundeți” site-ul până la publicarea lui deplină.

Astfel, dacă aveți un site în lucru el va putea fi văzut de către client iar dvs. veți putea lucra la el împreună cu echipa fără probleme.

Instalarea modulului

1. Te autentifici ca administrator pe site

2. Caută în meniul din stânga Module sau Plugins (dacă site-ul este setat în engleză), de acolo accesează Adaugă Modul (Add Plugin).

schedule-maintenance-mode-wordpress-1

3. În câmpul de căutare scrie: Schedule Maintenance Mode

schedule-maintenance-mode-wordpress-2

4. Instalează apoi activează

schedule-maintenance-mode-wordpress-3

5. După activare setările modulului vor putea fi accesate din Setări

schedule-maintenance-mode-wordpress-4

Setări și funcționalități

Setarea modulului are patru taburi: General Settings, Design, SEO și Live Preview.

General settings

Este partea primară de unde modulul este pornit și oprit, fie manual, fie automat prin programare.

Status: implicit este Disabled, aducă modulul nu este activat. După ce se fac toate sătările modulul poate fi activat setând statusul ca Enabled.

Start Time (GMT): data și ora de la care este afișat mesajul, cu alte cuvinte este o programare a mesajului de întreținere site. Atenție la format.

End Timne (GMT): data și ora de la care mesajul este ascuns și site-ul este făcut vizibil și pentru vizitatori. Adică statusul site-ului trece automat pe Disabled.

schedule-maintenance-mode-wordpress-5

Design

Este zona de unde se construiește mesajul, sau prima pagină din perioada de oprire a site-ului.

Logo: fie folosiți logoul implicit a site-ului, fie un altul special pentru această situație – poate lipsi

Background Image: se poate urca pe site o imagine pentru fundalul acestei pagini speciale – poate lipsi, nu este obligatoriu

Headline: este titlul acestei pagini, mesajul principal pe care-l veți să fie transmis – poate lipsi

CountDown: dacă activați această opțiune atunci pe prima pagină se va afișa un cronometru având ca dată finală data și ora la care site-ul va fi online

Maintenance Message: O zonă de editare a mesajului. Se pot pune imagini, videi, audio, ce se dorește.. efectiv este o pagină obișnuită iar designul ei depinde de imaginația fiecătuia.

Text Color, Link Color și Headline Color vă permit setarea culorilor de pe prima pagină (a mesajului).

schedule-maintenance-mode-wordpress-6

SEO

Secțiunea oferă câteva elemente de bază de SEO (Search Engine Optimization – optimizare pentru motoarele de căutare). Desigur, folosiți aceste setări doar dacă doriți ca site-ul să fie indexat în această etapă (de lucru, sau de întreținere).

Favicon: se poate folosi faviconul implicit al site-ului sau unul special

SEO Title: așa cum arată numele este un titlul special pentru motoarele de căutare, el nu va fi afișat

SEO Meta Description: este o descriere fie a site-ului complet, fie doar a situației actuale (în lucru, întreținere, urmează să fie publicat etc)

Analytics Code: se poate copia aici codul de la Google Analytics

schedule-maintenance-mode-wordpress-7

Live Preview

După fiecare modificare, înainte de a seta statusul modulului pe Enabled, puteți verifica cum arată noua primă pagină. Implicit ea arată ca mai jos:

schedule-maintenance-mode-wordpress-8